fredag 17 april 2009

Genus och krig

Gårdagens fullmäktigesammanträde var det intressantaste på länge! Fast jag måste förstås ha lite förståelse för dem som missade fotbollsmatchen, det måste kännas tungt... Men det funkar ju alltid med små diskreta radioapparater i öronen!

Hur som helst, det var ett möte med mycket ideologi, mer än vanligt faktiskt. Vi diskuterade genusutredningen som kommunen gjort inom Fritidsförvaltningen. Personligen tycker jag att resultatet i utredningen talar sitt tydliga språk. Flickor och flickidrott missgynnas kraftigt i Borås Stad, både vad gäller tillgång till hallar och vad gäller bidrag mm. Ändå kan nämndens ordförande med att gå upp i talarstolen och säga att han är skeptisk till utredninegn och att resultatet beror på att det är fler pojkar än flickor som idrottar. Vakna! Ett sådant uttalande säger mer om Bengt Fredenlund än om utredningen i sig...

Vidare hade vi en stundom mycket kränkande debatt angående bojkkott av Israel som naturligtvis mynnade ut i en diskussion om kriget i Palestina. Borgarna, med Olle Hermansson i spetsen, hade mage att ta till det fula knepet att kalla vänstern för antisemiter! Borgarna sänkte nivån på debatten med sina fula knep men Vänsterpartiet jobbade bra! På tal om förföljda judar i Sverige - hur tror du att världens araber mår i dessa tider, Olle Hermansson?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar