onsdag 8 april 2009

Vadå "traditionell"?

Ögnade igenom sossarnas valstrategi inför EP- och kyrkovalet. Där hade man listat fem målgrupper som man ska rikta sig emot i kampanjandet. Utöver dessa fem hade Borås AK valt att lägga till en sjätte väljarkategori, nämligen "traditionella väljare". Då undrar jag, vilka är dessa traditionella väljarna?

Själva syftet med att identifiera och rikta in sig på särskilda väljargrupper är ju att man ska kunna anlägga en särskild strategi för varje grupp. Det vill säga att samma argument kanske inte går hem hos den 31-åriga singeltjejen som hos den 52-åriga flerbarnspapppan, fastän båda två egentligen är sossar och har sina värderingar hos oss.

Hur kan då "traditionella" socialdemokratiska väljare vara en och samma målgrupp? Har inte socialdemokratiska väljare alltid präglats av mångfald? Den socialdemokratiska politiken är per definition en bred politik som representerar många och flertalet delar (egentligen) våra värderingar. Och de fem andra kategorierna som är listade tillhör ockås våra väljare, för det är ju helt poänglöst att rikta in sig på typiskt folkpartistiska väljare eller liknande.

Snälla, förklara för mig! Vad är en "traditionell väljare"?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar