torsdag 22 januari 2009

Bloggar

I och med att det här med bloggande i och för sig inte är något nytt, kände jag ändå en stundens ingivelse för att kolla runt lite i blogg-Sverige för att se vad som finns. Det mesta, visade det sig. Det som dock är mest slående, skrämmande, upprörande och så vidare, är alla dessa unga gymnasietjejer i 16-17-årsåldern som driver framgångsrika bloggar som blir framröstade till Årets blogg-hit och Årets blogg-dit. Baserat på vad? Ok, även jag ser att de klär sig snyggt. Men var finns värdet i att spotta ur sig kommentarer och bilder på sig själv som festar, stressar runt och bränner ut sig själva 40 år i förtid därför att de ska tillfredsställa sina läsare. Och vilka är det som läser, förresten? Jäkligt många, uppenbarligen, men varför? Är det överhuvudtaget roligt? Var finns spänningen i att följa en average-östermalmsbrud som lallar runt i sthlms innerstad med latte och chihuahua i famnen? Hallå, Paris Hilton-stilen är passé! Eller nej, förresten, den var aldrig inne överhuvudtaget.

Jättekul för er tjejer att ni är starka och framgångsrika, men kom ihåg att ni är förebilder. Det är inte dåligt att driva egna succéföretag i er ålder, men snälla... Gör något sunt med era liv och framför allt - var rädda om er! Fläk inte ut er själva i blogg-etern utan ta lite ansvar!

Till alla er som läser, min blogg såväl som Blondinbellas - jag hoppas att ni är mogna individer som värnar om era värderingar och för Guds skull! Vill ni ha skvaller så läs en skvallertidning där alla vet att det som står är bluff och båg. Uppmuntra inte till integritetsstympningen på toppliste-bloggarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar