fredag 23 januari 2009

SÄS

Mailen från Södra Älvsborgs sjukhus ordförande Peter Rosholm har börjat dugga tätt. Som alla säkert förstår är det en känslig fråga vad gäller Skene och dess vara eller icke vara. Jag, precis som alla andra i styrelsen, känner naturligtvis en stor frustration över hur situationen har blivit. Under hela min första tid i styrelsen pratade vi mycket om Skene och Markbornas rädsla för att sjukhuset ska läggas ner. Tvärtom fortsatte vi att utveckla Skene, specialisera avdelningarna och erbjuda en så säker och bra vård som möjligt för invånarna. Att gång på gång få höra att vi skulle lägga ner Skene gjorde oss alla väldigt ledsna.

Och nu står vi här. Sparbeting på 200 miljoner, och vem är det som får betala för det? Skene. Naturligtvis är det gjort en grundlig utredning kring detta, med vårdkonsumtionsmönster och kvalitet och säkerhet och så vidare. Det finns ingen som helst illvilja mot Skene från vare sig politiker eller tjänstemän. Hur som helst så är situationen svår att handskas med. Det finns en politisk ambition att vi ska kunna behålla Skene i dess nuvarande form, men pengarna fattas och om vi skulle ändra organisationen på det viset skulle det innebära sämre vård för samtliga invånare i Södra Älvsborg.

Som politiker representerar jag inte mig själv utan mina väljare. Det är alldeles klart att majorittens väljare vill ha bra vård. Frågan är bara vad det innebär? Säkerhet och trygghet eller geografisk tillgänglighet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar