torsdag 22 januari 2009

Mer extremhöger...

Det går inte att undgå den bruna politik som kommer ifrån mittenraden i Borås kommunfullmäktige. Återigen går Sverigedemokraternas William Petzäll upp i talarstolen och debatterar ämnet modersmålsundervisning på ett mycket oprofessionellt sätt. Utan minsta intresse för vad den socialdemokratiska motionen egentligen handlar om väljer han att återigen hänvisa till "forskning" som redan blivit motbevisad, gång på gång av vänstern i Borås. Denna bångstyrighet piskar upp stämningen hos Sverigedemokraterna samtidigt som Petzäll återigen misslyckas med att hålla sig till saken.

Men jag vägrar att bli upprörd. Jag känner mig stolt och nöjd över den motion som Anders Österberg lade fram och som borgarna valde att bifalla. Jag är också tacksam över att Anna Grahn, som enda borgerlig företrädare, gick upp i talarstolen och klargjorde för församlingen vad motionen faktiskt handlar om. Nämligen att Borås Stads förskoleelever ska få ökade möjligheter att förbättra sina kunskaper i det svenska språket.

Motsätter ni er verkligen det, sd?

1 kommentar:

  1. De vill väl bara ha en anledning att kritisera invandringen. När man representerar ett enfrågeparti och inte vill debattera något annat än invandringen så kanske man i sin iver över att få vräka ur sig sin ilska över mångkulturen helt enkelt inte väljer att lyssna på vad man egentligen argumenterar emot.

    SvaraRadera